halloween

Halloween,
Trick or Treat?

Met de Pumpkin Treat-ment geef je je huid een Boost in de Herfst!

De kernkracht van je verzorging in de herfst:

De herfst is een goed moment om je huid eens een flinke oppepper te geven.

Huidproblemen in de herfst

In het najaar regent het vaak klachten en vragen over de huid. Dat is niet zo gek. De huid heeft tijdens de zomermaanden flink wat te verduren gekregen. Zelfs als je iedere dag trouw hebt gesmeerd met een goede moisturizer en zonnebrandcrème met veilige filters en voldoende antioxidanten, dan is de kans toch nog groot dat je schade hebt opgelopen.

De zon heeft ervoor gezorgd dat er flink wat vrije radicalen zijn geproduceerd in de huid, waardoor je voorraadje antioxidanten redelijk is uitgeput. Daarnaast zal je huidbarrière regelmatig op de proef zijn gesteld door de invloeden van zon, zee- en chloorwater, airco of regelmatig douchen en badderen. Aandoeningen als atopische dermatitis (eczeem) en psoriasis komen in deze tijd van het jaar dan ook meer voor dan in de rest van het jaar.

Meer puistjes na de zomer

Ook acneklachten lijken zich vaak na de zomer meer voor te doen. De zon zorgt namelijk voor het dikker worden van de buitenste huidlaag. Door die extra belasting van de huidcellen kunnen verstoppingen in de follikels ontstaan waarmee het risico op het ontstaan van puistjes uiteindelijk toeneemt. Er zijn ook aanwijzingen dat zonlicht de talgproductie stimuleert. Daarbij komt dat het ‘camouflerende kleurtje’ van de zomer nu ook verdwijnt. Dit zou kunnen verklaren dat de meeste hulpvragen voor acne in het najaar binnenkomen.

Herstellen van zonschade

De herfst is daarom dé tijd van het jaar om je huid een boost  te geven. Kies om te beginnen voor ingrediënten die de huid helpen herstellen. Vitamine C bijvoorbeeld heeft een bewezen werking tegen bestaande zonschade.

Ook barrièreherstellende en kalmerende stoffen als niacinamide (vitamine B) helpen de huid weer in conditie te krijgen. Zorg verder voor voldoende vochtvasthoudende ingrediënten als hyaluronzuur in je huidverzorging.

Andere huidverzorging in de herfst

Over het algemeen wordt de huid in de herfst en winter wat droger. Het kan daarom goed zijn je verzorgingsregime een beetje bij te sturen. Je huid kan nu best (tijdelijk) behoefte hebben aan wat vollere producten, of aan meer hydraterende stoffen. Gebruik je altijd producten voor de normale huid?

Misschien heeft je huid nu juist meer baat bij producten voor de droge huid. Smeer je al voldoende volle producten, maar heb je toch nog last van een droge huid? De gecontreerde Day Shield van Deep Silk (van Nikki Beauté!) is speciaal ontwikkeld voor de (tijdelijk) droge en geïrriteerde huid die wel wat extra’s kan gebruiken.

Exfoliëren tegen pigmentvlekjes en andere doffe ellende

De zomer mag dan goed zijn voor een zonnige look, vaak ziet de huid er daarna juist dof en beschadigd uit. Door de opstapeling van dode huidcellen bijvoorbeeld, of door een toename van pigmentvlekjes.

Als het bruin is verdwenen, blijft er vervolgens een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan op de vakantiekiekjes. Exfoliëren wordt nu extra belangrijk. Een goede exfoliant verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar helpt ook pigmentvlekken verminderen, puistjes voorkomen en vocht vasthouden.