Hyaluronzuur, een wondermiddel?

Hyaluronzuur is een huideigen werkstof die de huid voorziet van vocht. Door weersomstandigheden en verwarming verliest onze huid in de winter vocht, hierdoor wordt de huid minder elastisch, actieve werkstoffen dringen minder diep in de huid, de huid verliest volume en de collageen productie gaat omlaag. Het is belangrijk om in de wintermaanden uw huid te boosten met hyaluronbehandelingen om zo uw huid voor te bereiden op de zomer.

Hyaluronzuur is een en suikermolecule die in uw lichaam wordt aangemaakt. 50% van alle hyaluronzuur in het lichaam bevindt zich in onze huid. Dankzij deze stof blijft uw huid soepel, zacht en veerkrachtig. Het is dus logisch dat het een belangrijke stof is geworden voor iedereen die er mooi en jong wil blijven uitzien. Binnen de beautywereld wordt hyaluronzuur op verschillende manieren verwerkt. Let er bij gebruik van skincare op, of het hyaluronzuur al dan niet van dierlijke oorsprong is. Bij de dierlijke variant wordt het zuur gehaald uit de kam van de haan, gelukkig is er ook een natuurlijke manier om hayluronzuur te verkrijgen. Wanneer men hyaluron uit de streptococcus zooepidemicus bacterie haalt, is controle mogelijk over de molecuulgrootte.

Manieren om Hyaluronzuur in de huid te brengen:

1) Hyaluronzuur in crèmes: huidstructuur en barrière functie verbeteren.

2) Hyaluronzuur in serums: afhankelijk van de molecuulgrootte heeft deze liquide vorm een opspannend, liftend, anti-age, herstellend en hydraterend effect.

3) Hyaluronzuur in skinboosters: via cosmetic drones wordt Hyaluronic Acid tot in de diepere huidlagen gesluisd. Binnen skinboosters heeft Hydaluronzuur een anti-age en volume gevend effect.

4) Hyaluronzuur in mesotherapie: tegengaan van trans-epidermaal vocht verlies, vochtgehalte verhogen, lokaal volumeverlies terug aanvullen.

5) Hyaluronzuur in injectables: rimpelbehandelingen en volumetoename voor langere periode

6) Hyaluronzuur innemen via supplementen: huideigen hyaluronzuur aanvullen en de aanmaak ervan stimuleren

Nikki Beauté heeft eveneens reinigers met hyaluronzuur die voorkomen dat vocht verloren gaat tijdens de reinigingsfase. Indien u meer vragen heeft omtrent de toepassingen van hyaluronzuur, aarzel niet ons te contacteren.

Molecuulgrootte van Hyaluronzuur:

1) High Molecular Weight: Filmvorming, liftend, opspannend.

2) Medium Molecular Weight: Lang werkende hydratatie, helpt bij penetratie van actieve ingrediënten.

3) Low Molecular Weight: Onmiddellijke hydratatie, helpt bij penetratie van actieve ingrediënten.

4) Extra Low Molecular Weight: Diepe hydratatie.

5) Extra Small Molecular Weight: Herstel, anti-age

Wat is Cross-linked Hyaluronic Acid?

Iedereen heeft reeds gehoord over Cross-linked hyaluronic acid. Wilt u van uw diepere rimpels af of wilt u vollere lippen, dan biedt mesotherapy of injectables hierop het antwoord. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die van nature weer snel wordt afgebroken. Om dit proces te vertragen maken fabrikanten gebruik van cosmeceuteische hyaluronzuren, in combinatie met een vorm van cross-linking techniek. Hierbij worden alle hyaluronzuurketens zeer effectief met elkaar verbonden, wat in de praktijk betekent dat deze natuurlijke filler zeer traag wordt afgebroken, zodat u kunt genieten van een langdurig resultaat.

Soorten Hyaluronzuur:

1) Non Cross- linked Hyaluronic Acid:

– Liquid

– Variant die zich bevindt in crèmes en serums

– Hydraterend en opspannend vermogen

2) Cross- linked Hyaluronic Acid:

– Gel

– Onmiddellijke vermindering van rimpels

– Geleidelijke vrijlating waardoor het resultaat langer aanhoudt

– Hogere hydratatie capaciteiten

Wil je nog meer weten over Hyaluronic Acids van Juliette Armand en wat ze voor je huid kunnen doen. Ga naar Juliette Armand, Skinbooster

Bij vragen omtrent de soorten hyaluronzuur, aarzel niet ons te contacteren