Slaap je huid mooi
Algemene tips voor een gezonde huid

Je huid heeft overdag veel te verduren. Je huid wordt blootgesteld aan factoren die de huidkwaliteit kunnen aantasten. Denk hierbij aan de verschillende temperaturen (binnen en buiten), weersinvloeden zoals regen, wind, warmte of zon, make-up en toxische stoffen die in de lucht dwarrelen. Uit onderzoeken blijkt dat het herstel van de huid ‘s nachts optimaal is: diverse natuurlijke huidmechanismen werken ‘s nachts weliswaar twee keer zo hard dan overdag! De nacht is hierdoor een perfect moment voor een juiste huidverzorging, omdat de huid de werkstoffen uit de producten beter kan opnemen.

MET DEZE STAPPEN SLAAP JIJ JE MOOI

Wat doet de huid ‘s nachts?

De huid kan ‘s nachts beter werkstoffen opnemen, omdat hij actiever is dan overdag. Diverse onderzoeken hebben met metingen vast kunnen stellen welke verschillen er zijn in de activiteit in de huid ‘s nachts en overdag. Er zijn vier natuurlijke mechanismen die de huidkwaliteit bepalen:

1| Celvernieuwing

De huid vernieuwt zich continu, doordat huidcellen een levensloop doorgaan. Nieuwe cellen worden gemaakt en oude huidcellen sterven af. Uit onderzoeken is gebleken dat deze cyclus van celvernieuwing en het aantal celdelingen hierbij het hoogst is rond 01.00 uur ‘s nachts en het laagst is rond 13.00 uur ‘s middags. De huid is ‘s nachts dus erg actief en de nieuwe cellen kunnen gelijk aan de slag met de werkstoffen uit je nachtverzorging. Dit resulteert in een stralende huid wanneer je wakker wordt. De microcirculatie in de huid, oftewel de bloedsomloop door de kleine vaten, is optimaal tussen 00.00 uur en 05.00 uur ‘s nachts. Deze toename in bloeddoorstroming komt onder andere door de versnelde celvernieuwing die in de nacht plaatsvindt. Op dit tijdstip is de huid actief bezig met het afvoeren van afval- en giftstoffen en het aanvoeren van zuurstof en voedingsstoffen. De huid is ‘s nachts warmer door deze verbeterde bloedsomloop en neemt hierdoor ook beter werkstoffen op.

2| Microcirculatie

Onze huid leeft en vernieuwt zichzelf elke vier á zes weken. Deze vernieuwing is zichtbaar in de vorm van schilfers: de hoornlaag laat de dode huidcellen los en in andere huidlagen wordt gewerkt aan nieuwe cellen voor een stralende teint. Uit onderzoeken blijkt dat deze afschilfering het meest actief is rond 01.00 uur en 05.00 uur ‘s nachts.

3| Desquamatie (afschilfering)

De huid heeft een natuurlijk beschermjasje, de huidbarrière, die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Gedurende de dag wordt dit beschermjasje steeds zwakker doordat hij belast wordt door allerlei factoren. Voor het slapen gaan reinig je de huid, zodat vuil, zweet, talg en make-up van de huid verwijderd wordt. De huidbarrière is na de reiniging op zijn kwetsbaarst. ‘s Nachts hersteld de barrièrefunctie zich, door de versnelling van celvernieuwing, afschilfering en microcirculatie. Een goed functionerende barrièrefunctie resulteert in een gekalmeerde, soepele huid.

4| Herstel barrièrefunctie

De producten hieronder hebben de juiste werkstoffen voor de nacht, zodat het herstel van de huid optimaal is. De ogen weerspiegelen de ziel. De huid rondom de ogen is gevoelig voor emotie, stress en slaap. Het verdient daarom een beetje extra liefde.

Maak van je nachtrust je schoonheidsslaapje

Start je Beauty Sleep Routine door de ogen zachtjes te reinigen met Twee fasen-reinigingsproduct (olie-water) met groene aloë en een zijdeachtige textuur voor het snel en gemakkelijk verwijderen van oogmake-up. Het verwijdert gemakkelijk en voorzichtig zelfs waterdichte make-up en eyeliners, waardoor wrijving en irritatie van de ogen worden voorkomen.

BiPhase Eye Make-up Remover van Juliette Armand

Twee fasen-reinigingsproduct (olie-water) met groene aloë en een zijdeachtige textuur voor het snel en gemakkelijk verwijderen van oogmake-up.

Het verwijdert gemakkelijk en voorzichtig zelfs waterdichte make-up en eyeliners, waardoor wrijving en irritatie van de ogen worden voorkomen.

Verkrijgbaar in onze webshop

Quanis Dermafiller Eye Pads

Deze oogpads zijn een ware boost voor de dunne ooghuid. De Quanis Dermafiller Eye Pads kun je inzetten in kuurverband, of als een boost één keer in de week.

Ze bevatten een hoog gehalte aan hyaluronzuur: een lichaamseigen eiwitstof die dient als vulmiddel tussen de cellen. Bij voldoende hyaluron tussen de cellen is de huid stevig en veerkrachtig, bij een tekort zijn droogtelijntjes en/of rimpeltjes zichtbaar.

Draag overdag een hydraterende oogverzorging.
Verkrijgbaar in onze webshop

 

De Cleansing Wipes van Obagi Medical

Zijn een perfecte on-the-go oplossing om de huid snel te reinigen en verfrissen. Deze zachte, bevochtigde, getextureerde doekjes verwijderen overmatig talg, make-up, vuil en andere onzuiverheden van de huid. De combinatie van speciale ingrediënten zorgt voor een zachte reiniging. Deze zachte, maar effectieve formule verwijdert zelfs de meest hardnekkige make-up, zonder de huid plakkerig achter te laten.

  • Dit product is hypoallergeen
  • Maakt niet gevoelig
  • Irriteert niet
  • parabeenvrij en bevat geen toegevoegd parfum.

Verkrijgbaar in onze webshop

De Hydrate Luxe van Ogagi Medical hydraterende voedende en herstellende nachtcrème

Obagi Hydrate Luxe is ontworpen als aanvulling op de natuurlijke nachtelijke functies van de huid. Deze ultrarijke gezichtscrème hydrateert diep om de huid er zacht en soepel uit te laten zien. Bij langdurig gebruik helpt deze moisturizer ook om fijne lijntjes, huidtextuur, stevigheid, huiduitstraling en algehele hydratatie te verbeteren.

Shea butter, mango butter en avocado-extracten hydrateren de huid
Biomimetische peptiden ondersteunen de natuurlijke functies van de huid en minimaliseren rimpels
Hydromanil zorgt voor onmiddellijke en langdurige hydratatie

Bestrijd droogte, fijne lijntjes, rimpels en meer met hulp van Obagi Hydrate Luxe.

De nachtcrème is dagelijks te gebruiken en het effect van het Beauty Sleep Routine kan worden uitgebreid met het “Night Glow”serum, Deep Silk by Nikki Beauté. Dit serum heeft een hoge concentratie vitamine A en lipochroman, die in liposomen zijn ingekapseld, waardoor de ingrediënten stabiel blijven. Vitamine A is een multifunctionele actieve vitamine ter verbetering van de huidconditie : stimuleert de aanmaak van collageen en egaliseert hyperpigmentatie en acné(littekens). Deze caps zorgen voor een ideale gloed op de huid, sterke hydratatie en voor een zijdeachtige effect & bescherming op de huid.

Verkrijgbaar in onze webshop

 

HUIDADVIES OF VRAGEN? Wij helpen je graag