Welke producten gebruik ik
het best voor mijn huidtype?

Weet je niet welk huidtype je hebt? Doe de online huidanalyse

Doe de gratis online huidanalyse test en krijg je rapport over de algemene kenmerken van je type huid. Als je “online huidcoach” help ik
je met tips en weetjes om tot de meest optimale resultaten te komen. Je weet ook welke ingrediënten bij voorkeur in je producten zouden moeten zitten.

Normaal

Een normale huid voelt niet droog of vet aan. De poriën zijn zichtbaar maar niet groot. Na een wasbeurt voelt de huid zacht en comfortabel aan. Tegen de middag voelt de huid nog fris en schoon aan. Puistjes zijn er maar heel af en toe.

Vet

Dit type huid voelt zeer vet aan. De textuur is vaak zeer dik en ruw. Er zijn grote, zichtbare poriën. De huid glimt vaak. Na een wasbeurt voelt het goed aan. Tegen de middag glanst de huid. Puistjes en mee-eters komen vaak voor.

Droog

Een droge huid heeft een dunne en papierachtige textuur. Bij het aanraken voelt de huid droog aan. De huid ziet er vaak mat en dof uit, de poriën zijn zeer fijn. Na een wasbeurt voelt de huid strak aan. Tegen de middag verschijnen er schilferachtige plekjes. Een droge huid heeft zelden of nooit puistjes.

Gecombineerd

Een gecombineerde huid heeft een droog en vet gedeelte. De wangen zijn meestal droog. De T-zone is gewoonlijk vet. Na een wasbeurt voelen sommige gebieden droog en anderen zacht aan.Tegen de middag is de T-zone glanzend en op deze zone komen puistjes en mee-eters vaak voor. Veel vrouwen hebben een gecombineerde huid.

Gevoelig

De gevoelige huid kan zeer makkelijk geïrriteerd raken. Typische reacties zijn: jeuk, branderig gevoel en roodheid. Na een wasbeurt voelt de huid droog aan en jeukt het op bepaalde gedeelten. Tegen de middag zijn er schilferachtige plekjes en kan er roodheid voorkomen. Puistjes komen nu en dan voor. Dit huidtype kweek je vaak zelf door nagenoeg geen huidverzorging te gebruiken.