Donkere huid

De donkere huid vereist haar eigen specifieke verzorging en behandelingen.

Enkele verschillen tussen de donkere huid en de blanke huid:

 1. De donkere huid heeft meer pigment dan de blanke huid
 2. De donkere huid is vetter (meer talgklieren)
 3. De donkere huid reageert feller op irritatie, beschadiging of ontsteking
 4. De donkere huid heeft taaiere collageenvezels
 5. De donkere huid is erg gevoelig voor littekenvorming
 6. De donkere huid is gevoeliger aan omgevingsfactoren (temperaturen, wind, etc)

Zijn alle behandelingen voor een blanke huid ook geschikt voor een donkere huid?

Met een donkere huid moet er voorzichtiger omgegaan worden daar zij erg gevoelig is voor littekenvorming en pigmentvlekken. Te intensieve behandelingen zoals sterke chemische peelings is bij een donkere huid af te raden. Een donkere huid heeft ook een langer herstel nodig dan een blanke huid. Daarom kies ik eerder voor meerdere gedoseerde behandelingen met een langere interval

​Producten voor een donkere huid

Een donkere huid heeft meer en grotere talgklieren met als gevolgd dat de producten niet te vet mogen zijn, maar eerder sterk hydraterend dienen te zijn.

UITDAGINGEN VAN DE DONKERE HUID

 • Acne
  Acne is ook bij de donkere huid een veel voorkomend probleem, zeker omdat ze van nature meer talgklieren heeft. Een bijkomend probleem is de snelle littekenvorming waardoor er extra aandacht aan de nazorg en genezing moet besteed worden.
 • Hyperpigmentatie
  Een donkere huid heeft grotere en sterkere pigmentkorrels dan een lichte huid en is dus zeer gevoelig voor licht zoals UV en IR. De donkere huid is ook eerder geneigd om pigment aan te maken bij trauma, dus voorzichtigheid is geboden.
 • Littekens
  De donkere huid neigt snel naar littekenaanmaak doordat het collageen veel taaier is. Wel een voordeel als we het over veroudering hebben, maar littekens kunnen als ontsierlijk worden ervaren. Bij littekens zijn de behandelmogelijkheden beperkt voor een donkere huid. Het doel is het verfraaien van de littekens, verwijderen bestaat niet.
 • Dermatosis Papulosa nigra
  Deze kleine donker bruin tot zwart gekleurde onregelmatigheden komen vaker voor bij mensen met een gepigmenteerde huid. Deze afwijkingen die voornamelijk in het gelaat en op de hals voorkomen, zijn meestal maar geven vooral cosmetische klachten.

Moet een donkere huid zich in de zon beschermen?

Ook voor mensen met een donkere huid is het uiterst belangrijk zich goed te beschermen tegen de zon met betrekking tot PIH (Post Inflammatory Hyperpigmentation)

Make-up voor de donkere huid

Een donkere huid kan heel wat meer kleuren gebruiken – van zacht tot heel fel – dan een blanke huid.

Let op bij het kiezen van de juiste kleur foundation, daar meestal de kleur van de foundation grijs kan uitslaan, wat een ziekelijke indruk laat.

Vraag gerust raad, ik help je graag.

 

Behandelingsvoorstellen

Huidanalyse op basis van jouw DNA profiel met verzorgings- en behandelingstips.

Handel gericht en preventief zonder geldverspilling aan producten die niet geschikt zijn voor jouw huid

Door Radio Frequentie warmte-energie van het bindweefsel wordt je natuurlijke collageen aanmaak gestimuleerd. Je huid behoudt haar stevigheid en jij je strakke kaaklijn.

Alle huidtypes, vanaf 35 jaar.

Een natuurlijke facelift zonder risico’s, zonder schade, zonder herstelperiode, zonder injecties.

 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van een lonzyne DF apparaat. Dit apparaat zorgt voor een betere opname van de werkstoffen door geluidsgolven en elektrische stroom.

 

Hydra Clear: de diepe reiniging en peeling verminderen onzuiverheden en regulariseren de talgproductie. Voor mensen met gecombineerde, neiging tot vette of acnéhuiden.

Een veilige en pijnloze combinatie van niet-invasieve lasertechnologie en koolstof voor een diepe zuiveringsproces en egale huidstructuur. Huidverbetering van binnen naar buiten met snel resultaat.

CHRONOS
Alternatief voor hyaluronic fillers zonder naalden.

THAVMA
Botox-achtig effect tegen fijne expressielijntjes.

Direct zichtbaar voor wie naar een feestje wil.

​Microdermabrasiefruitzuur peeling en zuurstofbehandeling in één. Bohr-effect waardoor zuurstofrijk bloed naar de huidweefsels wordt gebracht.

Hydra Mesotherapie = 8000 gezichtsmaskers. Deze behandeling geeft een sterk opvullend effect.

Semi-permanente Fond de Teint die je huid voorziet van een lichte tot matige dekking om je vlekjesroodhedenpigment vlekken en donkere oogcirkels te verbergen. Geschikt voor elk huidtype, direct een egalere teint.

 

Hydra Oxygen: diepe reiniging, peeling, toevoeging van zuurstof & actieve werkstoffen zorgen ervoor dat je huid een energie boost krijgt.

 

Non-invasie Led Therapie om een huidprobleem aan te pakken of ter intensivering van een kuur, unieke NASA-ontwikkeling. Tijdens de behandeling kan je aan de Beauty Bar genieten van een tasje koffie, een boekje, je tablet of gsm.

 

Manuele gelaatsverzorging met lactaatzuur en alginaat masker. Huidvernieuwend voor alle huidtypes. Ook tegen acne, kleine littekentjes.

Afhankelijk van jouw huidkenmerken wordt jou een passende gezichtsverzorging aangeboden.

De behandeling omvat een complete reiniging, peeling, serum, masker, oogverzorging en dagverzorging.

Uitgebreid met een hoofd-, gelaat-, nek- en schoudermassage.

Doet spanning en stress vergeten en leidt tot een zichtbaar frisser huidbeeld.

Cryopen & Coagulatie voor het verwijderen van onregelmatigheden zoals steelwratjes, gerstekorrels, kleine haarvaatjes, ouderdomvlekjes, papulosa nigra, …

 

Bijhorende producten: